Et opryddet hjem med plads til lidt af hvert

 

Nogen forbinder et fuldt opryddet hjem med et meget stilrent, måske endda minimalistisk hjem med få ting-et hjem, hvor tingene står snorlige og er farvekoordineret. Måske endda et hjem, der lever op til sæsonens trends… sådan ser jeg ikke på det.

For mig handler oprydning ikke nødvendigvis om at have få ting (vi har masser af ting herhjemme), men snarere om at have de rigtige.

 

 

Det handler om at komme ind til sagens kerne og at få sorteret alt lige gyldigt fyld fra, så der kun er det tilbage, der taler til mit hjerte.Jeg tilstræber, at alle ting herhjemme er yndlingsting, der siger noget om, hvem der bor her, og hvad vi kan lide.

Der er plads til masser af finurligheder, skævheder og personlighed, mens ting, der vækker dårlig samvittighed eller skidt energi hos os sendes videre til genbrug eller kasseres.

Selv neutrale genstande forsøger jeg at skille mig af med og slet ikke at anskaffe mig. På den måde får “guldet” bedre plads til at shine og sprede positive energier, og hvor end jeg kigger hen, er der megen skønhed (og skønhed er selvfølgelig en meget individuel sag!) at få øje på.

Det er ikke et naivt ønske om at holde alt “grimt” på afstand, men en stræben efter et hjem, der nærer os og støtter os.

Kig der omkring i din stue… er der noget, der dræner dig?

  • Bøger, du aldrig får læst, fordi der er 117 andre, du hellere vil læse.
  • Ting i materialer, du ikke bryder dig om at røre ved.
  • Genstande i farver eller former, der gør dig trist.
  • Gaver, du har fået, som du egentlig aldrig brød dig om.
  • Andet?

Så overvej, om det er denne weekend, du skal skille dig af med dem.