Hvis du har mange ting, er det muligvis, fordi du indimellem køber alt for mange ting, som egentlig ikke skaber værdi for dig.

 

I hvert fald har du været bedre til at anskaffe dig ting – end at skille dig af med ting. Vi har det ofte med at falde for gode tilbud og købe til lager, eller vi køber noget – gavepapir, tyggegummi, shampoo, strømper, madvarer (alt muligt), fordi vi ikke helt har overblik over, hvad vi har derhjemme.

Hvis du gerne vil rydde grundigt op og ud, kan jeg virkelig anbefale at kombinere det med et købestop i en periode. Her køber du kun det allermest nødvendige og velovervejede. I stedet for at have fokus på alt muligt, du gerne vil have, skifter du fokus på alt det, du allerede har, og hvordan du kan bruge det.

Under en oprydningsproces sker det ofte det, at vi opdager alle de ting, vi har på lager rundt omkring. Måske ting vi havde glemt, vi havde, som vi derfor har erstattet med et nyt køb. Ting af samme slags, som ligger spredt mange forskellige steder i vores hjem. Det vil hjælpe dig, hvis du begynder at samle ting af samme slags et sted. At du fx har ALT kosmetik i en bestemt skuffe eller din makeuppung eller ALLE hudplejeprodukter samles på badeværelset. Jo mere, du samler ting af samme slags, des større overblik.

I takt med at du får overblik, kan du indføre købestop all over, eller på særlige område, hvor du netop har opdaget, at du har rigeligt lige nu fx tøj, kosmetik, bøger, kreaartikler, mad eller noget så specifikt som servietter.

Flere af mine kunder laver lister på deres telefon, hvor de noterer alle de ting, de ikke vil købe foreløbig – blot som en hjælp.

Et købestop har mange fordele – udover større overblik og mere plads i skuffer og skabe, vil du kunne mærke det på økonomien. Det vil skærpe din bevidsthed om, hvad der virkelig skaber værdi for dig, så du i fremtiden kan tage meget sikrere købevalg og undgå FEJLKØB.

Samtidigt mindsker det din beholdning af ligegyldige ting købt under impuls.

Hav en dejlig dag!